Problem with DSM 6 installation

Free domotica! Forums How can I …? Synology NAS Problem with DSM 6 installation

This topic contains 16 replies, has 6 voices, and was last updated by  hgravatar 11 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #3159

    hgravatar
    Participant

    I’m trying to get Pulse Station to work on DSM 6, but I don’t seem to be able to. I’ve installed MariaDB and then Pulse Station. After that I follow the instruction on the FAQ:

    “Just 2 lines to fix this:
    Open ssh terminal and execute following commands:
    sudo mv /usr/bin/php /usr/bin/phpORIG
    ln -s /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56 /usr/local/bin/php”

    However, when I enter the last command: ln -s /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56 /usr/local/bin/php

    I get the following message: “ln: failed to create symbolic link ‘/usr/local/bin/php’: Permission denied”

    What can I do about this?

    Kind regards,
    Henri

    #3161

    MacDavis
    Participant

    I am in the same situation.

    #3162
    Mika
    Mika
    Keymaster

    Use also “sudo” in front of the second command line

    #3163

    hgravatar
    Participant

    Thanks Mika for the info. I tried it. It didn’t give me a message in the terminal. However, I still can’t start Pulse Station. I only tried the second command, because I already did the first command. I thought to do all the commands once again. Now I get the following message though after the first command in the terminal:
    “mv: cannot stat ‘/usr/bin/php’: No such file or directory”

    Any ideas?

    Kind regards, Henri

    #3164

    dnr1213
    Participant

    I am in the same situation.

    root@NAS2015:~# sudo mv /usr/bin/php /usr/bin/phpORIG
    mv: cannot stat ‘/usr/bin/php’: No such file or directory

    #3165
    Mika
    Mika
    Keymaster

    Did you try to run PulseStation from Package Center or from the user interface of PulseStation ?

    Because since DSM6 there is a problem to start PulseStation from the package center.
    If you want to run PulseStation you have to go to the user interface (http://ipsyno/PulseStation/administration) and start the core service.

    #3167

    K.Rens
    Keymaster

    The instructions with commands for mv and ln are only to make the database connection work for your scenes etc.
    The core should still run.

    What is the precise issue with the DSM 6 installation?
    Do you get an error message? The core doesn’t start? …?

    Kind regards,
    K.Rens

    #3168

    dnr1213
    Participant

    Hello,

    I try to start “Services” and “Add-Ons” on the left side but nothing happens but every ting else seems to work.

    If you won’t to use TeamViever I can give permission to log on my computer an you can have a look?

    Thank you
    Dag

    #3183

    dnr1213
    Participant

    Is this write?

    root@NAS2015:/usr# cd bin
    root@NAS2015:/usr/bin# cd php
    root@NAS2015:/usr/bin/php# ll
    total 24
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 10 22:20 .
    drwxr-xr-x 3 root root 20480 Apr 10 22:20 ..
    root@NAS2015:/usr/bin/php#

    root@NAS2015:/usr/local/bin# ll
    total 12
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Apr 11 15:35 .
    drwxr-xr-x 10 root root 4096 Apr 11 15:37 ..
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Mar 16 00:00 feasibilitycheck
    lrwxrwxrwx 1 root root 52 Mar 24 17:12 htdigist -> /volume1/@appstore/WebStation/usr/local/bin/htdigist
    lrwxrwxrwx 1 root root 52 Mar 24 17:12 htpasswd -> /volume1/@appstore/WebStation/usr/local/bin/htpasswd
    lrwxrwxrwx 1 root root 49 Mar 24 17:12 httpd -> /volume1/@appstore/WebStation/usr/local/bin/httpd
    lrwxrwxrwx 1 root root 25 Apr 11 15:35 mc -> /usr/local/mc/bin/mc-utf8
    lrwxrwxrwx 1 root root 45 Apr 8 16:52 php -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56
    lrwxrwxrwx 1 root root 45 Mar 24 17:26 php56 -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56
    lrwxrwxrwx 1 root root 49 Mar 24 17:26 php56-cgi -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56-cgi
    lrwxrwxrwx 1 root root 49 Mar 24 17:26 php56-fpm -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56-fpm
    lrwxrwxrwx 1 root root 48 Mar 24 17:26 phpdbg56 -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/phpdbg56
    lrwxrwxrwx 1 root root 49 Mar 24 17:12 suphp -> /volume1/@appstore/WebStation/usr/local/bin/suphp
    root@NAS2015:/usr/local/bin#

    #3184

    K.Rens
    Keymaster

    Hi,

    @dnr1213:
    I can’t see whether the first part of your command succeeded, but the second part is ok, I see following:
    php -> /volume1/@appstore/PHP5.6/usr/local/bin/php56

    What you can do to verify it’s ok is execute following command:
    php -m

    Then verify mysql is in this list.
    If it is, then the database connection can succeed and everything should work.


    “I try to start « Services » and « Add-Ons » on the left side but nothing happens”
    => It’s a menu item, you cannot start those?
    Do you mean nothing happens if you click on this link?
    If so: please create a separate topic for this issue.

    Kind regards,
    K.Rens

    #3185

    dnr1213
    Participant

    Hello,

    I still can not can start « Services » and « Add-Ons »!

    If you have time, how can i check if « Services » and « Add-Ons » works!

    Regards,

    Dag

    This is how it looks:

    root@NAS2015:/# php -m
    [PHP Modules]
    bcmath
    bz2
    calendar
    Core
    ctype
    curl
    date
    dba
    dom
    ereg
    exif
    fileinfo
    filter
    ftp
    gd
    gettext
    gmp
    hash
    iconv
    imap
    intl
    json
    libxml
    mbstring
    mcrypt
    mhash
    mysql
    mysqli
    mysqlnd
    openssl
    pcntl
    pcre
    PDO
    pdo_mysql
    pdo_pgsql
    pdo_sqlite
    pgsql
    posix
    readline
    Reflection
    session
    shmop
    SimpleXML
    soap
    sockets
    SPL
    sqlite3
    standard
    syno_compiler
    sysvmsg
    sysvsem
    sysvshm
    tokenizer
    wddx
    xml
    xmlreader
    xmlrpc
    xmlwriter
    zip
    zlib

    [Zend Modules]

    root@NAS2015:/#

    #3186

    dnr1213
    Participant

    Hello,

    To save time I do a clean installation of the DSM so we so we know that the NAS is default.

    After that a make a contact with you.

    Regards,

    Dag

    #3670

    gontzal
    Participant

    I’ve the same problem, but the problem is in the modules from PHP; there isn’t the module mysql.

    This is the result of “php -m” and is the same that “php56 -m”:

    admin@DISKSTATION:/$ php56 -m
    [PHP Modules]
    apc
    apcu
    Core
    ctype
    date
    dom
    ereg
    fileinfo
    filter
    hash
    json
    libxml
    mbstring
    mhash
    mysqlnd
    pcntl
    pcre
    PDO
    readline
    Reflection
    session
    SimpleXML
    SPL
    standard
    tokenizer
    xml
    xmlreader
    xmlwriter
    Zend OPcache
    zlib

    #3671

    K.Rens
    Keymaster

    Inside DSM, go to webstation settings and enable mysql inside the php settings.
    Only then it will be made available.
    Also do install MariaDB.

    Kind regards,
    K.Rens

    #3672

    gontzal
    Participant

    Thanks for your rapid response.
    It did not have the WebStation installed.

    I’ve installed this and I enable mysql and now work….. 🙂

    Sorry for my English

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

You must be logged in to reply to this topic.