Roller shutter 2

Free domotica! Forums How can I …? Synology NAS Roller shutter 2

This topic contains 9 replies, has 4 voices, and was last updated by  LaplaceII 1 week, 1 day ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #3836

    waynekramer
    Participant

    Hi,

    I managed to configure my Fibaro’s roller shutter 2 using the tutorial and the useful topic of february which showed how to change the xml file to get the correct parameters.
    So, my parameters are the same than in the tutorial but my main problem is that when I send a command, it takes 5 minutes for the roller shutter to move ! And it makes a lot of moves : up, down, up, down, up, down, …

    Is the latency due to my NAS (210J) which is only powered by 128 Mo RAM ? Would this problem be fixed if I move to a 216J with 512 Mo of RAM ?
    Have you any ideas regarding the too many moves ?

    Thank you !!

    #3837

    waynekramer
    Participant

    Update : in ImperiHome, the opening worked (1 attempt) but it didn’t shut (5-6 attempts…)

    #3840

    K.Rens
    Keymaster

    128Mb RAM is too few for a heavy communication network like Zwave.
    PulseStation itself is also quite heavy.

    I would recommend at least 512Mb ram for smooth operation, the more the better.
    I even switched to a dedicated Raspberry pi 3 to have optimal performance.

    Let me know if you would like to help us testing the latest zwave package, I can send you instructions if you want.

    I hope to release it coming weekend though.

    Kind regards,
    K.Rens

    #3842

    waynekramer
    Participant

    Thank you for your answer.
    So, I will switch to another hardware solution by year end. I think I will remain in a Synology World as my linux knowledge does not exist even if the Raspberry solution is the best.
    I can test the lastest zwave package if you think my participation could be useful to you.

    #11862

    LaplaceII
    Participant

    Hello,

    I have PulseStation running on a DS212+ (512MB RAM). I have installed 25 zwave devices with usb stick from vision. I’m always suffering a little bit if the Synoloy has to be restarted due to updates. This means that the zwave devices do a lot of communication to integrate the devices properly. This procedure takes more than 1h if there are no other processes running on the synology; even longer if there are other major processes running (according to the OZW_log.txt file. I’m not sure where my bottleneck is (Synology, Vision Stick)?

    Does anyone have a hint how to speed up my configuration (Using Rasperry PI or change NAS, applying another USB stick). Unfortunatley I have no comparative data…

    Regards in advance
    Michael

    #11866

    djandib
    Participant

    Hi Michael,
    I have 22 devices working with a Synology DS213j with 512 MB.
    The restart of the system is always like a walk on eggs.
    To speed up the reboot of the poulse-station I first stop the Scene-Service complete.
    Even unplug the zwave plugs during reboot process can speed up.
    My biggest problem are the Door-/Window sensors…

    Andi

    #11876

    LaplaceII
    Participant

    Hello all,
    any other advices to speed up system performance?
    Regards
    MIchael

    #11877

    waynekramer
    Participant

    Hello,

    I have decided to leave my Synology to it’s original use ans I have bought a Raspberry pi 3.
    I don’t have any knowledge in linux language but there are a lot of tutorials..
    My installation is very fluid and I don’t experience the latency I had with my Synology.
    I hope it will help you

    WK

    #11878

    K.Rens
    Keymaster

    I did the same, replaced Synology with raspberry pi 3.
    Domotica is always quite heavy, as soon as you have several devices.

    Kind regards,
    K.Rens

    #11881

    LaplaceII
    Participant

    Thanks for your advice. I already thinking to change!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.