Empty Services directory & failed DB connection

Gratis domotica Forums How can I …? Synology NAS Empty Services directory & failed DB connection

Dit onderwerp bevat 21 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  K.Rens 11 maanden geleden.

7 berichten aan het bekijken - 16 tot 22 (van in totaal 22)
  • Auteur
    Berichten
  • #11746

    K.Rens
    Sleutelbeheerder

    Hi,

    The only way for me to fix these issues is when I have access to the specific NAS model,
    so I can adapt my code for that model.

    I’m working on a generic solution, but involves rewriting about 60% of all code,
    so still some work ahead of me. 😉

    Kind regards,
    K.Rens

    #11747

    LMQT
    Bijdrager

    Hi,

    Is there anything I can do to help solving this problem by my side ?

    #11748

    K.Rens
    Sleutelbeheerder

    1) Describe exactly the problem
    2) Run via ssh following command:
    php -m
    And share the output.
    3) Tell me the precise model of your synology

    Usually this already solves quite some problems.

    Kind regards,
    K.Rens

    #11750

    LMQT
    Bijdrager

    1) Problem and tries :
    – Under “Graphics” menu, I only have this message in the middle of the screen : “Unable to connect to the database; verify your “Database” service’s properties.”
    – This message remain identical if database service is installed or not.
    – I have tried the 3 “ln” methods explained in your installation procedure for DSM 6.x, but unsuccessfully (and unfortunately, I have not keep original version of this file).
    – When I try to add a Yahoo Weather, sometimes it didn’t keep name or town, sometimes yes.

    2) php -m :
    [PHP Modules]
    bcmath
    bz2
    calendar
    Core
    ctype
    curl
    date
    dba
    dom
    ereg
    exif
    fileinfo
    filter
    ftp
    gd
    gettext
    gmp
    hash
    iconv
    imap
    intl
    json
    libxml
    mbstring
    mcrypt
    mhash
    mysql
    mysqli
    mysqlnd
    openssl
    pcntl
    pcre
    PDO
    pdo_mysql
    pdo_pgsql
    pdo_sqlite
    pgsql
    posix
    readline
    Reflection
    session
    shmop
    SimpleXML
    soap
    sockets
    SPL
    sqlite3
    standard
    sysvmsg
    sysvsem
    sysvshm
    tokenizer
    wddx
    xml
    xmlreader
    xmlrpc
    xmlwriter
    zip
    zlib

    [Zend Modules]

    3) My Syno is :
    Modèle : DS214play
    Processeur : INTEL Atom CE5335
    Vitesse d’horloge du processeur : 1.6 GHz
    Coeurs de processeur : 2
    Mémoire physique totale : 1024 Mo
    Version du DSM : DSM 6.1.2-15132

    Thank you for your help 🙂

    #11751

    LMQT
    Bijdrager

    PS : When we add “database” service, we have to manage with option or not ?
    Particularly, what about :
    – Port : 4025
    – Automatic restart : yes
    – Database : PulseStationDB
    – Username : root
    – Password : ??? (some asterisks)
    – Host : localhost
    – Devices : empty

    Perhaps something to do with username and password no ?

    • Deze reactie is gewijzigd 11 maanden, 2 weken geleden door  LMQT.
    #11769

    LMQT
    Bijdrager

    Hi,

    Do you have some (good) news for us please ?

    Thank you,
    Jef

    #11770

    K.Rens
    Sleutelbeheerder

    @lmqt:
    The good news is that your php (ln command) is working.

    – Use MariaDB 5, version 10 is not ready and stable enough yet on Synology.
    – If you have a clean install of MariaDB 5, then:
    Username: root
    Password:
    So yes, no password, remove any asterisks.
    Then save.

    After that it should just work.
    If not, reach out to us via the chat.
    I’m available several evenings.

    Koen

    Kind regards,
    K.Rens

7 berichten aan het bekijken - 16 tot 22 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.